Zpracování mléka, masa, ovoce, mouky, kávy přináší technologie i pomůcky na výrobu sýrů, tvarohu, jateční pomůcky a pomůcky na zpracování masa, drtiče a lisy a na ovoce.
Vakuové balení potravin. Vakuovačky. Vakuovací fólie, vakuovací sáčky.
Prosim, jaky je rozdil mezi Starter Culture Original Bulgarian Yogurt a Jogurtova kultura Bifido? Dekuji.
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Rozdíl je ve složení a receptuře přípravy, tak jak uvádíme v popisu jednotlivých kultur na našem eshopu:
Složení jogurtové kultury Bulharský jogurt:
• Lyofilizované mikroorganismy (v 1 g kultury je více než 1 miliarda mikroorganismů)
• jogurtové bakterie
Druhy:
• Lactobacillus delbruekii sp.bulgaricus
• Streptococcus salivarius sp. thermophilus
Návod na výrobu Bulharského jogurtu:
Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95ºC a udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte
startovací kulturu z jednoho sáčku nebo 1 kapsli (kapsli použijte celou) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s
naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání zrát při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin.
Poté nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10ºC je produkt připraven ke spotřebě.
Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.
Složení jogurtové kultury Bulharský jogurt BIFIDO:
Směs jogurtových a bifido kultur: minimálně 1,1 miliardy živých buněk na 1 gram kultury
• jogurtové bakterie Laktobacillus bulgaricus
• Streptococcus thermophilus
• Bifidobacterium bifidum
• Bifidobacterium infantis
• Bifidobacterium longum
• Bifidobacterium breve
• Bifidobacterium adolescentis.
• Lactobacillus acidophilus
Návod na výrobu Bulharského jogurtu BIFIDO:
Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95ºC a udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 38-40 ºС. Přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku nebo
1 kapsli (kapsli nerozdělávejte) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání zrát při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Poté nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.