Pojem sous-vide pochází z francouzštiny a znamená „ve vakuu“. Jedná se o kuchařskou metodu, při které se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu v sous vide vařiči s řízenou teplotou (nejčastěji 55-60 °C). Účelem sous vide je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu potravin. Zároveň nedochází ke změně barvy, chuti ani obsahu živin dané potraviny.
Sous Vide vařiče pro vaření ve vakuu - před samotným vařením touto metodou se potraviny ochutí a vloží do vakuovacího sáčku, který se po odsátí vzduchu pečlivě zataví. Sáček se následně vloží do nahřátého sous-vide vařiče, kde se ponechá několik hodin v závislosti na dané potravině.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.