Smetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka na smetanový zákys, zakysanou smetanu

Smetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka na smetanový zákys, zakysanou smetanu - nejpoužívanější mlékárenská startovací mezofilní okyselovací sýrařská kultura pro většinu sýrů nebo smetanový zákys nastartuje kysání mléka a je určen především na očkování mléka před sýřením či pro kysané mléko domácí výroby. Složení smetanové
Smetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka
78,7 Kč 65,0 Kč bez DPH
Skladem > 50 ks
pondělí 3.10Přepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plzniihned
Kód53323VýrobceMILCOM a.s. závod Tábor

Smetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka na smetanový zákys, zakysanou smetanu - nejpoužívanější mlékárenská startovací mezofilní okyselovací sýrařská kultura pro většinu sýrů nebo smetanový zákys nastartuje kysání mléka a je určen především na očkování mléka před sýřením či pro kysané mléko domácí výroby.

Složení smetanové kultury:

Sušené mléko, laktóza kmene Lc. Lactis subsp. Lactis, Lc. Lactis subsp. Cremoris, Lc. Lactis subsp diacetilactis.

Kultivační podmínky smetanové kultury:

Mléko se pasteruje při 92-95°C, potom se rychle zchladí na 25 °C a zaočkuje se jedním balení kultury Laktoflora smetanové, dobře promíchá a kultivuje při teplotě 23°C po dobu 4-5 hodin. K zaočkování lze použít i dříve připravený smetanový zákys - 2 lžíce. Po kultivaci se smetanový zákys uloží do chladničky na 12 hodin. Při dodržování dobrých hygienických podmínek lze docílit až 10ti násobného přeočkování. Pozor na zavlečení cizích bakterií. Poté je třeba použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení požadované mikroflóry. První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle.

Smetanová kultura je nejdůležitějším produktem při zpracování mléka:
Zaočkováním sladké smetany smetanovou kulturou nám vznikne zakysaná smetana.
Smetanový zákys je potřeba při zaočkování smetany, pokud chceme chutné máslo a kyselé podmáslí. Pokud totiž stlučeme smetanu sladkou, udělá se nám takzvané máslo čajové, které je sice výborné, ale není tak dobré, jako máslo ze smetany kyselé.
Sýry zaočkované smetanovou kulturou rychleji zrají, jsou rychleji žlutší a měkčí.
Smetanový zákys je důležitý při výrobě tvarohu.
Kyselé mléko se už sice moc nepoužívá, ale zaočkované kyselé mléko vydrží v lednici déle.

Smetanová kultura je vhodná pro výrobu těchto sýrů:

  • Akawi
  • Banon
  • Bellindy
  • Blaťácké zlato
  • Brie
  • Brynza
  • Cabra al Vino
  • Caciocavallo
  • Camembert
  • Danablu
  • Edam
  • Gaperon
  • Gorgonzola
  • Gouda
  • Havarti
  • Hermelín
  • Hrudka, hrudkový sýr
  • Hytteost
  • Lactique
  • Limburský
  • Maroilles
  • Měkký sýr
  • Moale
  • Morbier
  • Munster
  • Niva
  • Peynir
  • Polotvrdý sýr
  • Reblochon
  • Robiola di Roccaverano
  • Romadúr
  • Rocquefort
  • Stilton
  • Tylžský sýr
  • Valencay
  • Vallagret

Smetanovou kulturu lze zaměnit s těmito v Čechách prodávanými mezofilními sýrařskými kulturami:

  • ALPHA
  • BETA
  • CHN
  • Danica
  • R 703
  • MA 14

domácí výroba kysaného mléka
smetanový zákys v sáčku
kysaná smetana
kultura na zakysanou smetanu
laktobacily na zaočkování do smetany
smetanová sušená mlékárenská kultura
kultury na zákys
zákysové kultury
kultura na kyšku

VýrobceMILCOM a.s. závod Tábor
Smetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mlékaSmetanová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Certifikát dTest obchodní podmínky

 
Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení