Výroba tvarohu doma, domácí výroba tvarohu, výroba domácího tvarohu, faremní výroba tvarohu, sáčky na tvaroh, tvarožníky, jak vyrobit tvaroh z mléka - rozlišujeme dva základní druhy tvarohu a to:
Tvaroh z kysaného mléka - bez syřidla. Je vhodný na výrobu tvrdého tvarohu. Tvaroh vyrobený z kysaného mléka neteče a můžeme ho použít na výrobu vlastních tvarůžků, zralého sýra, pomazánky nebo k posypání ovocných knedlíků.
Tvaroh ze sladkého mléka - k jeho výrobě používáme syřidlo. Tvaroh má větší výtěžnost, to znamená, že se z 1 litru mléka získá víc tvarohu. Tento postup je vhodný pro výrobu měkkého tvarohu, na pomazánky nebo na sladké smetanové krémy pro děti.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.