Kefírová kultura Kavkazský kefír na domácí kefír 1 sáček na 1-5 l mléka

Kefírová kultura Kavkazský kefír 1 sáček na domácí kefír na 1-5 l mléka - bulharská kefírová kultura na výrobu domácího kefíru a kefírového mléka, balení obsahuje 1 sáček, sáček obsahuje 1 g mléčné kefírové kultury, malé množství hotového kefíru můžete pak až 10x zaočkovat. Z 1 sáčku kefírové kultury lze vyrobit až 50 l kefíru. Kefír je tradiční kavkazský nápoj, který je znám již od pradávna pro své léčivé vlastnosti.
Mlékárenská kultura Kavkazský kefír 1 sáček na 1-5 l mléka
Doporučujeme
45,0 Kč 37,2 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
pozítříPřepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Kód100153/1VýrobceGenesis Laboratories Sofia

Kefírová kultura Kavkazský kefír 1 sáček na domácí kefír na 1-5 l mléka - bulharská kefírová kultura na výrobu domácího kefíru a kefírového mléka, balení obsahuje 1 sáček, sáček obsahuje 1 g mléčné kefírové kultury. Malé množství tohoto kefíru lze opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování (pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní). Z 1 sáčku kefírové kultury lze vyrobit až 50 l kefíru. Kefír je tradiční kavkazský nápoj, který je znám již od pradávna pro své léčivé vlastnosti.

Jedná se o jedinečné symbiotické sdružení mikroorganismů kyseliny mléčné a speciálních kvasinek kefíru. Metabolické produkty jsou základem probiotických vlastností nápoje. Mikroflóra kefíru žije a rozmnožuje se v trávicím traktu, což zlepšuje jeho ekosystém. Má antimikrobiální aktivitu proti nežádoucím mikrobiálním druhům, udržuje trávicí trakt ve vynikajícím stavu, odstraňuje toxiny z lidského těla a aktivuje imunitní systém.


Obsah kefírové kultury Kavkazský kefír:

Směs kefírových kultur, obsahuje přes miliardu živých buněk v 1 g kultury.

  • Lactococcus lactis sp. lactis
  • Lactococcus lactis sp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis sp. cremoris
  • Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris
  • Lactobacillus kefyr
  • Candida kefyr
  • Saccharomyces unisporu

Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.


Návod na výrobu Kavkazského kefíru:

Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95oC a udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 28-29 o?. Přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku nebo 1 kapsli (kapsli použijte vcelku) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání kysat při teplotě 45 oC po dobu 16-20 hodin. Poté nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 oC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko.


Skladování kultury: při teplotě 0-10°C trvanlivost 2 roky, při teplotě do 20 °C trvanlivost 1 rok, po otevření sáčky ihned spotřebujte. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Použití kultury k zaočkování sýrů je možné. Jedná se o mezofilní kulturu. Použít můžete buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru, sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury.


Videonávod na přípravu bulharského jogurtu a kefíru:

VýrobceGenesis Laboratories Sofia
Mlékárenská kultura Kavkazský kefír 1 sáček na 1-5 l mlékaMlékárenská kultura Kavkazský kefír 1 sáček na 1-5 l mléka
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení