Porážka a vykrvení drůbeže - krůt, kuřat, kachen, pomůcky pro zabíjení drůbeže, usmrcení slepic, drůbeží porážka, vše pro domácí a faremní porážku drůbeže - zařezávací kleště na drůbež, odkrvovače drůbeže. Odkrvovací kužely (jateční trychtýře) se používají tak, že do nich strčíte slepice, kuřata, kachny, husy, krůty, které podříznete. Drůbež vykrvácí buď do integrované nebo přistavené nádoby a okamžitě poté ji můžete dát do pařícího kotle na spaření peří.
Drůbež můžete usmrtit tak, že ji omráčíte a bezprostředně po omráčení ji vykrvíte tak, že naříznete 2 krční cévy a drůbež, která visí za nohy, nebo se vloží do vykrvovacího trychtýře vykrvíte. Pokud zvíře nevykrvíte, maso bude ztrácet kvalitu a sníží se jeho údržnost. Špatně vykrvená drůbež má tmavší a výrazně chuťově horší maso. Zákon na ochranu zvířat proti týrání umožňuje u drůbeže useknout hlavu bez předchozího omráčení.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.