Odkrvovače drůbeže, odkrvovací trychtýře na zabíjení drůbeže - odkrvovače se používají k vykrvení drůbeže při zabíjení. Drůbeži se buď omráčí a podřízne se jí krk nebo se jí usekne hlava a tělo se vloží do vykrvovacího trychtýře, aby se tělo odkrvilo. Zákon na ochranu zvířat proti týrání umožňuje drůbeži useknout hlavu bez předchozího omráčení. Drůbež se tím usmrtí i odkrví zároveň. Aby se předešlo tomu, že vám bude běhat slepice bez hlavy po dvoře, vkládá se do vykrvovacího trychtýře a krev bude kapat do nádoby pod trychtýřem.
Nedostatečně vykrvená drůbež má tmavší a chuťově výrazně horší maso.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.