Jogurtová kultura Veganský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1 l mléka - veganská jogurtová kultura pro výrobu domácího veganského jogurtu, balení obsahuje 10 sáčků, 1 sáček obsahuje 1 g kultury.
Malé množství tohoto jogurtu můžete použít až 10x na další zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování (pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní). Z 1 sáčku je tak možné vyrobit až 10 l jogurtu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.
Kultura neobsahuje mléko ani laktózu. Bez lepku, sóji a ořechů. Žádné živočišné produkty, GMO ani konzervanty a doplňkové látky. Vhodné pro vegetariány a vegany.
Druhy:
Zahřejte 1 litr mléka rostlinného původu (sójové, rýžové, mandlové apod.) na 37 - 39 ºC, přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným rostlinným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované rostlinné mléko nechte bez míchání zrát při teplotě 39 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Po té nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého rostlinného mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné rostlinné mléko.
Jak uchovávat kultury: při teplotě 0-10°C trvanlivost 2 roky, při teplotě do 20 °C trvanlivost 1 rok, po otevření sáčky ihned spotřebujte. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.
Výrobce | Genesis Laboratories Sofia |
Dobrý den, mužů zaockovany jogurt použit na výrobu nového jogurtu nebo je nutné vzít vždy novou kulturu?
Dobrý den, malé množství tohoto jogurtu můžete použít až 10x na další zaočkování.
Mohu ještě dodatečnou otázku? Jak dlouho a jak mohu zachovat malé množství jogurtu na příště. Děkuji moc.
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. U jogurtu z kravského mléka se jedná o přibližně týden v ledničce.
Bohužel s jinými druhy mléka nemám osobní zkušenost, ale mohlo by to být podobné.
Chci se zeptat jestli by vadila i teplota 42 °C ? Nebo jestli by to pouze zpomalilo proces.
Dobrý den, pokud nebudete dodržovat teploty uvedené v návodu nemůžeme Vám zaručit ani rychlost výroby ani její výsledek.
Chci se zeptat jestli by vadila i teplota 42 °C ? Nebo jestli by to pouze zpomalilo proces.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.