Chlorid vápenatý 36% potravinářský roztok CaCl2 500 ml na výrobu sýra - potravinářský chlorid vápenatý se používá při výrobě sýrů z pasterovaného mléka napomáhá lepšímu srážení mléka, zlepšuje pevnost a konzistenci sýřeniny a především zvyšuje výtěžnost. Nahrazuje vápník, který se ztrácí zahříváním, proto je nezbytné přidávat chlorid po pasterizaci mléka. Zvyšuje výtěžnost mléka a zlepšuje jeho syřitelnost. Vhodné přidávat také do solné lázně, zabrání odplavování vápníku ze sýra a tím oslizlosti sýrů při prvním použití solné lázně.
Chlorid vápenatý dávkování:
2-5 ml chloridu vápenatého na 10 l mléka. Kávová lžička chloridu vápenatého je cca 3 ml. Balení 500 ml. Trvanlivost 2 roky.
Chlorid vápenatý nahrazuje v mléce vápník, který se ztrácí zchlazením, pasterizací, momentálním stavem zvířat, atd. (například v období připouštění nebo v zimním období je ho v mléce menší množství).
Pokud není v mléce dostatečné množství vápníku, mléko se špatně sráží.
Dobrý den , prosím o radu , kolik dát chloridu při výrobě sýru z 2 litru mléka . Děkuji
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Zpravidla se dá říci že chlorid vápenatý se dávkuje 2-4 ml / 10 litrů mléka. Ale nelze to říci paušálně a měla by jste se řídit technologickým postupem pro ten konkrétní sýr který vyrábíte.
Pokud nemáte ještě mnoho zkušeností tak doporučuji zakoupit tuto knihu:
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/kniha-domaci-mlekar-i-domaci-vyroba-syru-tvarohu-jogurtu-kysane-smetany-masla-p41173/
kde je vše přehledně a srozumitelně popsané a vysvětlené.
Nemáte nějaký jednoduchý návod na domácí výrobu kozího sýra ? Mám od Vás zakoupeno syřidlo - Chlorid vápenatý 36% potravinářský roztok CaCl2 500 ml na výrobu sýra. Předem děkuji za odpověď. Pěkný den. Blahut Václav
Dobrý den, můžeme Vám zaslat obecné návody na výrobu sýrů, bohužel přesné návody jsou placené (kniha Domácí mlékař) nebo jej můžete naleznout na internetu. obecné návody Vám zašlu na Váš e-mail.
Dobrý den,prosím o stručný postup při výrobě tvrdého sýra,v jakém pořadí se dávají kultury,kdy dát kulturu na výrobu ok,a jak se solí sýr, jestli se dává do solného nálevu,nebo jen potírá.Děkuji
Dobrý den, bohužel žádný stručný návod jako takový není a proto je lepší zakoupit si knihu s recepty na sýry nebo přímo na sýr, který vy potřebujete. BOhužel jednotlivé návody u nás nelze nakoupit, ale můžeme nabídnout knihu Domácí mlékař.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.