Výroba domácího kefíru - kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z Tibetu. K jeho kvašení se používají buď kefírová zrna, takzvaná kefírová houba nebo tibetská kefírová houba nebo kefírové kultury mezi nimiž je nejdůležitější Lactobacillus kefyr a Candida kefyr. Kefírová houba samozřejmě obsahuje tyto kultury také. Nicméně o kefírovou houbu musíte neustále pečovat. Říká se, že kefírová houba rostla ve vacích zavěšených před domem a každý příchozí o ni zavadila tím zamíchal kefírem. Kdežto kefírové kultury jsou sušené, můžete je kdykoliv nasypat do mléka a udělat si chutný kefír, který se dá pít do 18 hodin.
Pravidelná konzumace kefíru nejenom že zlepšuje imunitu organismu, takže je odolnější proti virovým nákazám, ale zlepšuje také trávení, zabraňuje zácpě, a tím, že zkvalitňuje mikroflóru střev, podílí se i na zlepšení kvality pleti.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.