Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg

Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg - řeznická rychlosůl, solící dusitanová směs s jódem, rychlo sůl se používá k nakládání masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Řeznická nakládací sůl nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.
Řeznická rychlosůl ESCO 25 kg
292 Kč 241 Kč bez DPH
Běžně 3 prac. dní od Vaší objednávky
KódrychlosulPN25kgVýrobceESCO European Salt CompanyZáruka12 měsíců

Řeznická sůl nakládací dusitanová ESCO 25 kg - řeznická rychlosůl, solící dusitanová směs s jódem, rychlo sůl se používá k nakládání masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Řeznická nakládací sůl nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Rychlosůl je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Řeznická solící nakládací dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Rychlosůl na uzení přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Praganda, Sanytr, dusitanová sůl jsou pouze druhy řeznické rychlosoli, které se liší pouze tím, jestli obsahují nebo neobsahují jód, obsahem dusitanu sodného a zda jsou vyrobeny z kamenné nebo vakuové soli.

Řeznická rychlosůl dávkování:

Uzená masa nasolit 2% soli a poté 0,08-0,1 kg soli na 10 litrů láku
Uzená masa při nakládání pomocí vakuování - 2% soli, nasolit a okamžitě zavakuovat
Masné výrobky (klobásy, tlačenky, salámy, šunky) 15-25 g soli na 1 kg díla

Návod na domácí výrobu a nasolení uzeného masa a klobás pomocí řeznické rychlosoli:

Uzené maso - kusy masa se nasolí řeznickou solí (20 - 30 g/1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu odležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr se použije 100 g řeznické soli) a nechá se odležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2 - 3 dnech maso překládat. Odležené maso udíme obvyklým způsobem. Maso je dobré i zavakuovat. Lépe se odleží a bude i šťavnatější.

Domácí klobásy - k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 15-25 g řeznické soli, promícháme a necháme v chladnu proležet 1 - 2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.

Složení řeznické nakládací dusitanové soli:

94% sůl NaCl
0,5-06 % NaNO2 dusitan sodný - sůl díky němu proniká rychleji do masa
5% cukry - zajišťují, aby maso nebylo šedé, ale červené
jód 20-34 mg / kg

řeznická nakládací solící směs
rychlo sůl na uzení
řeznická sůl Praganda

VýrobceESCO European Salt Company
Řeznická rychlosůl ESCO 25 kgŘeznická rychlosůl ESCO 25 kg
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení