Mlékárenská kultura Kavkazský kefír na 1-5 l mléka

Mlékárenská kultura Kavkazský kefír na 1-5 l mléka
na dotaz na dotaz
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plznipozítří

Upozornění: tento produkt byl vyřazen z nabídky. -> Zde si můžete vybrat podobný produkt. <-

Mlékárenská kultura Kavkazský kefír na 1-5 l mléka - bulharská kefírová kultura na kefír a domácí kefírové mléko, sáček o objemu 1 g, malé množství hotového kefíru můžete pak zakvasit až 10x.

Z 1 sáčku kefírové kultury tak vyrobíte až 50 l kefíru.

Původní mlékárenská kultura z Bulharska od bulharského výrobce Genesis Lab.Sofia. Vhodná k výrobě kvalitního kefírového nápoje s vysokým obsahem živých bakterií prospěšných pro lidské zdraví.

Kefírová kultura Kavkazský kefír obsahuje:

Směs kefírových kultur

  • Lactococcus lactis sp. lactis
  • Lactococcus lactis sp. lactis biovar. diacetylactis
  • Lactococcus lactis sp. cremoris
  • Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris
  • Lactobacillus kefyr
  • Candida kefyr
  • Saccharomyces unisporu

kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Návod na výrobu Kavkazského kefíru:

1 - 5l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na teplotu 29°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně promícháme, až se kultury rozpustí. Mléko se rozlije do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C, po dobu 14-16 hodin, bez míchání.

Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka ,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na teplotu 29°C. Když se zakvašení provede večer, druhý den ráno je hotový kefír, bez míchání se nádoby uloží do lednice. Mléčné kultury na přípravu kavkazkého kefíru.

Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového kefíru oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1 l mléka.

Když je mléko připravené, dle předchozíh návodu, v tom případě  je fermentace kratší o 2-3 hodiny. Hotový kefír je hustý. Před konzumací si odeberte určitou část a zřeďte vodou nebo mlékem na konzistenci, která Vám vyhovuje na pití.

Kvalita kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Není vhodné trvanlivé mléko.

Uchování kultury: 0-10°C,  není povoleno uchovávat otevřené sáčky.

Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Použití kultury k zaočkování sýrů je možné. Jedná se o mezofilní kulturu. Použít můžete buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru, sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury.

Videonávod na přípravu bulharského jogurtu a kefíru:

VýrobceGenesis Laboratories Sofia