Lisovací forma na sýr kulatá FA 19 na polotvrdý a sýr s plísní 400/700 g řídce děrovaná

Forma na sýr kulatá 700 g na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní řídce děrovaná
65,0 Kč 53,7 Kč bez DPH
středa 3.4Přepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plzniihned

Lisovací i odkapávací forma na sýr kulatá FA 19 na čerstvý, polotvrdý sýr, sýr s plísní 400/700 g řídce děrovaná - pevná plastová sýrařská formička stohovatelná, odkapní tvořítko na odkapávání čerstvého měkkého sýra, a zároveň lze využít jako lisovací forma na polotvrdý sýr. Forma je vyrobena z pevného, lesklého plastu, ve dně má drobné nožičky, aby forma nestála v syrovátce a nenamáčela se v ní. Je stohovatelná, to znamená, že lze skládat formy na sebe a lisovat je tímto způsobem.

Forma je obzvláště vhodná pro čerstvé sýry, pokud nedáváte do formiček sýrařské plachty. Má totiž méně otvorů. Na odtoku syrovátky to nic nemění, ale sýřenina se neprocpe tolika dirkami ven, a to pak brání hladkému vyklopení. Někdy se stává, že se kvůli tomu u jiných forem celý sýr roztrhne. Forma je speciálně určena pro čerstvé sýry typu Caciotta, ale dá se použít i na polotvrdé sýry, protože je pevná a dá se zatížit, a to i stohováním několika forem nad sebe.
Caciotta může být buď čerstvý sýr nebo sýr zrající 3-4 týdny, který se vyrábí ve tvaru malých bochníků z kravského mléka. Dělá se sýr Caciotta bez ochucení, Caciotta pepata s pepřem nebo Caciotta diavoletto s feferonkami. V současné době je v Čechách vyrábí litovelská sýrárna La Formagerria. Postup výroby se dá najít na stránkách conovehonakopci.cz.

košík na domácí sýr


Technické parametry formičky:

Použití na mléčný výrobekČerstvý sýr, Hermelín, Camembert, Máslo, Polotvrdý sýr, Ricotta, Tvaroh
Typ formyodkapávací a lisovací
Tvar formycylindrická řídce děrovaná s nožičkami
Výška70 mm
Horní průměr116 mm
Spodní průměr107 mm
Objem sýřeniny700 g
VýrobceANELLI s.r.l.