IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy 200 l mléka směs kultur a šedá plíseň Geotrichum Candidum

Kultura IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy (lze použít na všechny druhy mléka) 200 l mléka směs kultur a šedá plíseň Geotrichum Candidum - směs mezofilních a termofilních sýrařských kultur a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry. Sýry mají krémovou, později až šedivou barvu se středním prozráváním.
Kultura IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy 200l mléka směs kultur a plíseň Geotrichum
Výprodej
236 Kč 195 Kč bez DPH
Skladem 3 ks
čtvrtek 4.4Přepravní společností:úterý 2.4Osobně v Hrdějovicích:
Kódiotacl1VýrobceEts Coquard

Kultura IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy (lze použít na všechny druhy mléka) 200 l mléka směs kultur a šedá plíseň Geotrichum Candidum - směs mezofilních a termofilních sýrařských kultur a Geotrichum Candidum pro tvarohové sýry. Sýry mají krémovou, později až šedivou barvu se středním prozráváním.

  • Kompletní směs pro výrobu sýrů typu St. Marcellin, Picodon, Charollais, Rigotte, Crottin - sýry s plísní napovrchu.
  • Okyselování je pomalé.
  • Potlačuje růst nežádoucích plísní, konkrétně modré.

Složení kultury IOTA CL1 na kozí sýry:

mezofilní a termofilní kultury + kvasinky - Débaryomyces - Trichosporon - Kluyveromyces - velice aromatická kultura Geotrichum Candidum

Balení kultury IOTA CL1 na kozí sýry:

mrazem sušené kultury pro přímé zaočkováni v tubě na nebo 200 l nepasterizovaného mléka.

Skladování kultury IOTA CL1 na kozí sýry:

+ 4°C - 3 měsíce; - 18°C - 2 roky

Výrobce kultury IOTA CL1 na kozí sýry:

COQUARD - FRANCIE

Práce s kulturami sušenými mrazem:

Kultury se dávkují přímo do mléka. Velmi dobře se v něm rozpouštějí. Potřebnou dávku nasypte na povrch mléka, nechte asi 1 min nasáknout a potom dobře (nikoliv zprudka) vmíchejte do celého objemu. Dávkování je uvedeno na každém balení pro celý obsah. Pro menší množství momentálně zpracovávaného méka, odeberte poměrnou část.

Pro domácí použití a drobnou výrobu není nutné kultury dávkovat s laboratorní přesností nebo množství nějak odvažovat.

  • Celkovou váhu obsahu výrobce na balení neuvádí.
  • Dávkování kultur je otázkou zkušeností.

Časem budete umět odhadnout, jaké množství je vhodné právě pro Vaše konkrtétní receptury a momentální kondici mléka a kultury. Dávkujte raději méně, kultury jsou opravdu účinné. Z praxe se ukazuje, že někdy je možné jít až na poloviční dávku než doporučuje výrobce. Když kulturu poddávkujete, dobu kysání můžete prodloužit nebo zvýšit zaočkovací teplotu. Plísně přirosit. Prodloužit zrání a pod. Pokud ale předávkujete, sýřenina překysá nebo prozrávání probíhá příliš rychle a tento proces je obvykle nevratný. Použití a výběr kultur vyplývá z jednotlivých receptur na výrobu sýrů a dalších mléčných výrobků, z vlastnosti kultur a obecných zásad výroby. Můžete je vzájemně kombinovat, samozřejmě s ohledem na jejich vlastnosti, aby tento postup byl smysluplný.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C, kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.  

VýrobceEts Coquard
Kultura IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy 200l mléka směs kultur a plíseň GeotrichumKultura IOTA CL1 na kozí sýry šedé barvy 200l mléka směs kultur a plíseň Geotrichum
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení