Kefírové kultury - na rozdíl od kefírové houby se kefírové kultury nevkládají do studeného mléka, ale do mléka teplého. Nejdřív musíte mléko pasterizovat na 95°c, pak ochladit na 30°C, kdy se do něj vloží kefírová kultura - 1 sáček nebo jedna kapsle se dává na 1-5 litrů mléka. Mléko naočkované kefírovou kulturou je třeba ohřát na 45°C, vložit do termoboxu nebo jogurtovače a nechat zrát 16-20 hodin. Pak je třeba kefír zchladit na 10°C vložením do lednice. A tím je kefír hotový. Kvalita kefíru se vztahuje ke kvallitě mléka. Z trvanlivého mléka kefír neuděláte. Je zapotřebí použít mléko z mlékomatu nebo přímo od krávy.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.