Kefírová kultura Laktoflora sušená na domácí kefír na 1 l mléka

Kefírová kultura Laktoflora sušená na 1 l mléka
70,0 Kč 57,9 Kč bez DPH
čtvrtek 4.4Přepravní společností:úterý 2.4Osobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plzniúterý 2.4

Kefírová kultura Laktoflora sušená na domácí kefír na 1 l mléka - v sáčku, kultura na kefír pro přípravu kysaných mléčných potravin, kefíru a na domácí kefírové mléko.

Mléko se pasteruje při 92 - 95°C po dobu 2-3 minut, zchladí se na kultivační teplotu a zaočkuje se jedním balení sušené kultury Laktoflora kefírová a dobře se promíchá. Kultivuje se při pokojové teplotě 23°C po dobu 20-24 hodin, nebo při 30°C po dobu 16-18 hodin.

Při kultivaci za vyšší teploty má kefír výraznější chuť. K zaočkování lze použít i dříve připravený kefír (4 lžíce). Po kultivaci se kefír uloží nejméně na 24 hodin do chladničky.

K pití je nejvhodnější kefír 48 hodin starý. Před konzumací nezapomeňte oddělit 4 lžíce na další očkování. Spotřební lhůta je při skladovací teplotě 5°C cca 5 dní, při 10°C cca 3 dny.

Při dodržování dobrých hygienických podmínek lze docílit až 10-ti násobného přeočkování. Pozor na zavlečení cizích bakterií. Poté je třeba použít opět originální kulturu, aby bylo zajištěno správné zastoupení požadované mikroflóry. První příprava není nikdy tak výnosná jako ty následující, trvá také déle.

VýrobceMILCOM a.s. závod Tábor