Jogurtová kultura Bulharský jogurt na domácí jogurt 1 sáček na 1-5 l mléka

Jogurtová kultura Bulharský jogurt na domácí jogurt 1 sáček na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro výrobu domácího jogurtu, balení obsahuje 1 sáček o objemu 1 g, malé množství hotového jogurtu pak můžete dále až 10x zaočkovat. Z 1 sáčku lze vyrobit až 50 l jogurtu.
Jogurtová kultura Bulharský jogurt 1 sáček na 1-5 l mléka
Doporučujeme
56,0 Kč 46,3 Kč bez DPH
Skladem > 10 ks
čtvrtek 4.4Přepravní společností:úterý 2.4Osobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plzniúterý 2.4
Kód100149/1VýrobceGenesis Laboratories Sofia

Jogurtová kultura Bulharský jogurt na domácí jogurt 1 sáček na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro výrobu domácího jogurtu, balení obsahuje 1 sáček o objemu 1 g. Malé množství tohoto jogurtu lze opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování (pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní).  Z 1 sáčku lze vyrobit až 50 l jogurtu.

Bulharský jogurt se může pyšnit vyjímečnou symbiotickou vazbou mezi kmeny Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Bulharský laktobacilus je známý jako faktor dobrého zdraví a dlouhověkosti. Antibakteriální účinek kultury je nápomocen obnovovat přirozenou bakteriální floru v lidském trávicím traktu.

Kultury napomáhají biodegradacii cholesterolu, podporují vylučování toxinů z organismu, mají protirakovinový efekt a aktivují imunitní systém.


Složení jogurtové kultury Bulharský jogurt:

  • Lyofilizované mikroorganismy (v 1 g kultury je více než 1 miliarda mikroorganismů)
  • jogurtové bakterie

Druhy:

  • Lactobacillus delbruekii sp.bulgaricus
  • Streptococcus salivarius sp. thermophilus

Návod na výrobu Bulharského jogurtu:

Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95ºC a udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 45 - 48 ºС. Přidejte
startovací kulturu z jednoho sáčku nebo 1 kapsli (kapsli použijte celou) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s
naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání zrát při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin.
Poté nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10ºC je produkt připraven ke spotřebě.
Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.

  • Z hotového jogurtu oddělte část, kterou použijete na další zaočkování.

Jak uchovávat kultury: při teplotě 0-10°C trvanlivost 2 roky, při teplotě do 20 °C trvanlivost 1 rok, po otevření sáčky ihned spotřebujte. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Kulturu můžete použít i k zaočkování řady tažených a dohřívaných sýrů, u kterých je zastoupení těchto kultur žádoucí, buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury. Například tažený sýr PROVOLONE nebo ALPSKÝ SÝR.


Videonávod na přípravu bulharského jogurtu:

jogurtové kultury
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku
jogurtové kvasinky
bulharské bakterie na jogurt
jogurt řeckého typu
řecký jogurt

VýrobceGenesis Laboratories Sofia
Jogurtová kultura Bulharský jogurt 1 sáček na 1-5 l mlékaJogurtová kultura Bulharský jogurt 1 sáček na 1-5 l mléka
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení