Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro domácí výrobu, sáček o objemu 1 g, malé množství hotového jogurtu můžete pak zakvasit až 10x. Z 1 sáčku tak vyrobíte až 50 l jogurtů. Originální bulharský jogurt je symbiotická kombinace izolovaná z přírodních zdrojů, vybraných štámů, mléčno kyselých organismů.
Bulharský laktobacilus je známý jako faktor dobrého zdraví a dlouhověkosti. Probiotické a léčebněprofilaktické vlivy na organismus, obsažené v těchto kulturách, jsou zkoumány v prestižních medicínských institutech. Antibakteriální účinek kultury je nápomocen obnovovat přirozenou bakteriální floru v lidském trávicím traktu.
Kultury napomáhají biodegradacii cholesterolu, podporují vylučování toxinů z organismu, mají protirakovinový efekt a aktivují imunitní systém.
Druhy:
Uchování kultury: 0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.
Kulturu můžete použít i k zaočkování řady tažených a dohřívaných sýrů, u kterých je zastoupení těchto kultur žádoucí, buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury. Například tažený sýr PROVOLONE nebo ALPSKÝ SÝR.
jogurtové kultury
jogurtové kvasinky
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku
bulharské bakterie na jogurt
jogurt řeckého typu
řecký jogurt
Výrobce | Genesis Laboratories Sofia |