Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka

Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka - startovací bulharská jogurtová kultura pro domácí výrobu, sáček o objemu 1 g, malé množství hotového jogurtu můžete pak zakvasit až 10x. Z 1 sáčku tak vyrobíte až 50 l jogurtů. Originální bulharská sušená jogurtová kultura na bulharský a řecký jogurt obsahuje živé jogurtové kultury.
Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka
Výprodej
Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka
Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka (1)
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:
KódbgjogurtVýrobceGenesis Laboratories Sofia

Upozornění: tento produkt byl vyřazen z nabídky. -> Zde si můžete vybrat podobný produkt. <-

Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro domácí výrobu, sáček o objemu 1 g, malé množství hotového jogurtu můžete pak zakvasit až 10x. Z 1 sáčku tak vyrobíte až 50 l jogurtů. Originální bulharský jogurt je symbiotická kombinace izolovaná z přírodních zdrojů, vybraných štámů, mléčno kyselých organismů.

Bulharský laktobacilus je známý jako faktor dobrého zdraví a dlouhověkosti. Probiotické a léčebněprofilaktické vlivy na organismus, obsažené v těchto kulturách, jsou zkoumány v prestižních medicínských institutech. Antibakteriální účinek kultury je nápomocen obnovovat přirozenou bakteriální floru v lidském trávicím traktu.

Kultury napomáhají biodegradacii cholesterolu, podporují vylučování toxinů z organismu, mají protirakovinový efekt a aktivují imunitní systém.

Jogurtová kultura Bulharský jogurt obsahuje:

  • Liofilizované mikroorganismy
  • jogurtové bakterie

Druhy:

  • Lactobacillus delbruekii sp.bulgaricus
  • Streptococcus salivarius sp. thermophilus

Návod na výrobu Bulharského jogurtu:

  • 1-5 l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na teplotu 45-48°C.
  •  Zaočkujeme 1 sáčkem jogurtové kultury a důkladně promícháme, až se jogurtová kultura rozpustí.
  • Mléko se rozlije do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C 8-10 hodin bez míchání.
  • Teplotu můžete udržovat, když nádoby přikryjete izolačním materiálem (dekou) nebo je dáte do trouby a nastavíte na teplotu 45°C.
  • Když zakvašení provedete večer, druhý den ráno je jogurt hotový. Bez míchání uložte nádoby do lednice. Po zchlazení na 10°C je jogurt připraven ke konzumaci. Ale je lepší ho chladit až 12 hodin.
  • Z hotového jogurtu oddělte část, kterou použijete na další zakvašení.
  • Když je mléko připravené dle předchozího návodu, je pak fermentace mnohem kratší o 2-3 hodiny.

Uchování kultury: 0-10°C, není povoleno uchovávat otevřené sáčky. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Kulturu můžete použít i k zaočkování řady tažených a dohřívaných sýrů, u kterých je zastoupení těchto kultur žádoucí, buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury. Například tažený sýr PROVOLONE nebo ALPSKÝ SÝR.

Videonávod na přípravu bulharského jogurtu:

jogurtové kultury
jogurtové kvasinky
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku
bulharské bakterie na jogurt
jogurt řeckého typu
řecký jogurt

VýrobceGenesis Laboratories Sofia
Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mlékaJogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka
Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka (1)Jogurtová kultura Bulharský jogurt na 1-5 l mléka (1)
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení