Jogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mléka

Jogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mléka - bulharská jogurtová kultura BIFI pro výrobu domácího jogurtu, jogurt s probiotiky, balení obsahuje 10 kapslí, 1 kapsle obsahuje 0,24 g kultury, malé množství hotového jogurtu můžete pak až 10x zaočkovat. Z 1 kapsle je tak možné vyrobit až 20 l jogurtu. Bifido acidofilní jogurt je fermentovaný mléčný výrobek, který kombinuje probiotický účinek vybraných kmenů Bifidobacterium a Lactobacillus.
Jogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mléka
253 Kč 209 Kč bez DPH
cena za ks s DPH: 25,3 Kč
cena za ks bez DPH: 20,9 Kč
Skladem > 5 bal
středa 3.4Přepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Roudnice nad Labemihned
Kód100152VýrobceGenesis Laboratories Sofia

Jogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mléka - bulharská jogurtová kultura BIFI pro výrobu domácího jogurtu, jogurt s probiotiky, balení obsahuje 10 kapslí, 1 kapsle obsahuje 0,24 g kultury. Malé množství tohoto jogurtu lze opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování (pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní). Z 1 kapsle je tak možné vyrobit až 20 l jogurtu. Bifido acidofilní jogurt je fermentovaný mléčný výrobek, který kombinuje probiotický účinek vybraných kmenů Bifidobacterium a Lactobacillus.

Vhodná k přípravě kvalitního krémového jogurtu s vysokým obsahem Bifidobakterií prospěšných pro správné zažívání. Bulharský jogurt s bifido kulturami je obohacený unikátním komplexem bifidobakterií, které jsou součástí přirozené mikroflory člověka a existujících již od ranného věku. Bifido kultury projdou břišní bariérou, implantují se na střevní stěny, zamezují rozvoj nechtěných druhů bakterií, detoxikují organismus a aktivují imunitní systém.

Lactobacillus acidophilus vyrábí antibiotické látky (Acidophilin a Lactocidin) a inhibuje nežádoucí mikrobiální druhy (Salmonella, Shigella, Staphilococcus aureus, Escherihia). Jejich metabolická aktivita pomáhá detoxikovat tělo a stimulovat imunitu. Konzumace mléčných výrobků s aktivními bifidobakteriemi a laktobacilem je ideální způsobem, jak udržovat rovnováhu střevní mikroflóry.

Konzumace mléčných produktů s aktivními bifidobakteriemi a laktobacily je ideální způsob udržování přirozené mikroflory v trávicím traktu.


Obsah jogurtové kultury Bulharský jogurt BIFIDO:

Směs jogurtových a bifido kultur: minimálně 1,1 miliardy živých buněk na 1 gram kultury

  • jogurtové bakterie Laktobacillus bulgaricus
  • Streptococcus thermophilus
  • Bifidobacterium bifidum
  • Bifidobacterium infantis
  • Bifidobacterium longum
  • Bifidobacterium breve
  • Bifidobacterium adolescentis.
  • Lactobacillus acidophilus

Návod na výrobu Bulharského jogurtu BIFIDO:

Zahřejte mléko (1 až 5 litrů) na 95ºC a udržujte na této teplotě min. 15 minut, potom ochlaďte na 38-40 ºС. Přidejte startovací kulturu z jednoho sáčku nebo
1 kapsli (kapsli nerozdělávejte) a dobře promíchejte, aby se rozpustila. Nádobu s naočkovaným mlékem zabalte, případně zabalenou vložte do termoboxu. Naočkované mléko nechte bez míchání zrát při teplotě 45 ºC po dobu 8 - 10 hodin. Poté nádobu opatrně (bez třepání či míchání) vyjměte z termoboxu a vložte do lednice. Po ochlazení na 10 ºC je produkt připraven ke spotřebě. Kvalita hotového výrobku závisí na kvalitě použitého mléka. Pokud nejste s výsledkem spokojeni, použijte jiné mléko.


Skladování kultury: při teplotě 0-10°C trvanlivost 2 roky, při teplotě do 20°C trvanlivost 1 rok. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Kultury na výrobu bulharského jogurtu lze použít i k zaočkování řady sýrů, u kterých je zastoupení těchto kultur žádoucí, buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru kapsle na 10 - 20 l mléka, dle požadované aktivity kultury.


Videonávod na přípravu bulharského jogurtu:

jogurtové kultury
jogurtové kvasinky
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku
bulharské bakterie na jogurt
jogurt řeckého typu
řecký jogurt

VýrobceGenesis Laboratories Sofia
Jogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mlékaJogurtová kultura Bulharský jogurt BIFIDO 10 kapslí, 1 kapsle na 1-2 l mléka
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení