Jogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mléka

Jogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro výrobu domácího jogurtu, balení obsahuje 10 sáčků, 1 sáček obsahuje 1 g kultury, malé množství hotového jogurtu pak můžete dále až 10x zaočkovat. Z 1 sáčku lze vyrobit až 50 l jogurtu.
Jogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mléka
Novinka
466 Kč 385 Kč bez DPH
cena za ks s DPH: 46,6 Kč
cena za ks bez DPH: 38,5 Kč
Skladem 1 bal
pozítříPřepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Kód100149VýrobceGenesis Laboratories Sofia

Jogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mléka - bulharská jogurtová kultura pro výrobu domácího jogurtu, balení obsahuje 10 sáčků, 1 sáček obsahuje 1 g kultury. Malé množství tohoto jogurtu lze opakovaně použít k dalšímu zaočkování. Při dodržení hygienických podmínek můžeme tímto způsobem docílit 10-ti i vícenásobného zaočkování (pozor na zavlečení cizích bakterií, kvasinek, nebo plísní). Z 1 sáčku lze vyrobit až 50 l jogurtu.

Bulharský jogurt se může pyšnit vyjímečnou symbiotickou vazbou mezi kmeny Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Bulharský laktobacilus je známý jako faktor dobrého zdraví a dlouhověkosti. Antibakteriální účinek kultury je nápomocen obnovovat přirozenou bakteriální floru v lidském trávicím traktu.

Kultury napomáhají biodegradacii cholesterolu, podporují vylučování toxinů z organismu, mají protirakovinový efekt a aktivují imunitní systém.


Složení jogurtové kultury Bulharský jogurt:

  • Lyofilizované mikroorganismy (v 1 g kultury je více než 1 miliarda mikroorganismů)
  • jogurtové bakterie

Druhy:

  • Lactobacillus delbruekii sp.bulgaricus
  • Streptococcus salivarius sp. thermophilus

Návod na výrobu Bulharského jogurtu:

  • 1-5 l mléka se uvaří, nechá se 30 minut odstát. Pak se zchladí na teplotu 45-48°C.
  • Zaočkujeme 1 sáčkem jogurtové kultury a důkladně promícháme, až se jogurtová kultura rozpustí.
  • Mléko se rozlije do čistých nádob a nechá se zrát při teplotě 45°C 8-10 hodin bez míchání.
  • Teplotu můžete udržovat, když nádoby přikryjete izolačním materiálem (dekou) nebo je dáte do trouby a nastavíte na teplotu 45°C.
  • Když zaočkování provedete večer, druhý den ráno je jogurt hotový. Bez míchání uložte nádoby do lednice. Po zchlazení na 10°C je jogurt připraven ke konzumaci. Ale je lepší ho chladit až 12 hodin.
  • Z hotového jogurtu oddělte část, kterou použijete na další zaočkování.

Jak uchovávat kultury: při teplotě 0-10°C trvanlivost 2 roky, při teplotě do 20 °C trvanlivost 1 rok, po otevření sáčky ihned spotřebujte. Minimální trvanlivost je 1 rok. Datum spotřeby uvedeno na obalu.

Kulturu můžete použít i k zaočkování řady tažených a dohřívaných sýrů, u kterých je zastoupení těchto kultur žádoucí, buď ve formě zákysu nebo k zaočkování přímo. Při přímém zaočkování přibližně v poměru sáček na 10 - 50 l mléka, dle požadované aktivity kultury. Například tažený sýr PROVOLONE nebo ALPSKÝ SÝR.


Videonávod na přípravu bulharského jogurtu:

jogurtové kultury
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku
jogurtové kvasinky
bulharské bakterie na jogurt
jogurt řeckého typu
řecký jogurt

VýrobceGenesis Laboratories Sofia
Jogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mlékaJogurtová kultura Bulharský jogurt 10 sáčků, 1 sáček na 1-5 l mléka
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)NadpisText příspěvkuZeptat se
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím

Osobní odběr ZDARMA, Hrdějovice u Českých Budějovic, Plzeň, Telč, Roudnice nad Labem, Humpolec, Vlkov


Certifikát dTest obchodní podmínky