Jogurtová kultura Beaugel Soja na vegan jogurt z 1-5 l sojového mléka

Jogurtová kultura na výrobu jogurtu z 1-5 l sojového mléka Beaugel Soja pro vegany
na dotaz na dotaz
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:

Jogurtová kultura na výrobu jogurtu z 1-5 l sojového mléka Beaugel Soja - je určen na výrobu jemného sladkého jogurtu ze sojového mléka. Lze použít i na jiná mléka (jako je mandlové, kokosové). Kultura obsahuje jogurtové bakterie:
bakteriální kmen Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus a Casei. Tyto bakterie dokáží zkvašovat sojové mléko a vytvářet jogurt, který je jemné a sladké chuti.

Dávkování:
Celá tuba je na 5 l mléka, množství odpovídá přibližně 1 cm na 1 l mléka.

Kultura je vhodná k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.

Postup výroby:
V sojovém mléce o teplotě 40°C rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby.Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 5 hodin. Po kultivaci zakysané mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

jogurtové kultury
jogurtové kvasinky
jogurtová kultura sušená
jogurtová kultura v prášku