Syřidlo živočišné pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkký sýr a tvaroh

Syřidlo pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkké sýry a tvaroh
na dotaz na dotaz
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:

Používáte tento produkt? Vyzkoušejte >> ZDE << také jeho alternativu v ekonomickém půllitrovém balení s vysokou účinností a prodlouženou trvanlivostí.

Syřidlo živočišné pepsinové LAKTOSIN 200 ml na měkké sýry a tvaroh - tekuté pepsinové syřidlo LAKTOSIN na tvaroh a sýry je přírodní enzym, přírodní srážedlo živočišného původu (žaludky dospělých vepřů a dobytka) určené k sýření mléka o síle 1 : 10 000 k výrobě a srážení tvarohu, měkých a bílých sýrů.

Složení pepsinového syřidla LAKTOSIN:

  • Voda
  • vepřová sliznice
  • kyselina chlorovodíková
  • benzoan sodný
  • kyselina sorbová
  • líh
  • cukrový kulér
  • eugenol
  • thymol.

Dávkování pepsinového syřidla LAKTOSIN:

Syřidlo se dá snadno dávkovat: 10 ml na 10 litrů mléka. Podle zkušeností našich zákazníků je však potřeba zvýšit množství syřidla na cca 14 kapek na 1l mléka.

Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka. Teplota sýřeného mléka 23°C. Mléko s přídavkem syřidla míchejte 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení.

Potom nechte mléko srážet v klidu. Tekuté syřidlo je výhodnější zejména pro zpracování menšího množství mléka. 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3-5ml).

Minimální trvanlivost syřidla je 3 měsíce od data výroby. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

syřidlový preparát Laktoflora
syřidlo na sýr
syřidlo na sýry
syřidlo na výrobu sýrů
přírodní syřidlo do mléka pro výrobu sýra

VýrobceMILCOM a.s. závod Tábor