Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné i pro vegany, vegetariány, kosher, halal

Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné i pro vegany, vegetariány, kosher, (1)
278 Kč 230 Kč bez DPH
úterý 30.4Přepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Roudnice nad Labemihned
Osobně v Plzniihned

Syřidlo mikrobiální FROMASE 220 TL 500 ml vhodné na sýr pro vegany, vegetariány, kosher, halal - vegetariánské a veganské syřidlo pro všechny druhy sýrů. Možno použít i k výrobě sýrů Kosher a Halal. Certifikace na vyžádání : Kosher, Halal, Non-GMO, Vegetarian C. Evidence vedena v systému ISO. Aktivita: 220IMCU/ml (mezinárodní jednotky), po přepočtu to odpovídá síle 1:16000. Na nepasterizované mléko je potřeba zvýšit dávkování asi o 20%. S ohledem na dávkování je vhodné pro zpracování i malého množství mléka. Bez konzervantů, stabilizovanou pouze NaCl (kuchyňskou solí). Možno použít na všechny druhy sýrů.

Dávkování mikrobiálního syřidla FROMASE 220 TL 500 ml:

Ovčí mléko - 5-10 ml na 10 l mléka
Kravské a kozí mléko - 3-5 ml na 10 l mléka
Teplota mléka při sýření 30-40°C
Čas sýření 40-50 minut.

Minimální trvanlivost syřidla je 18 měsíců od data výroby. To ovšem neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Případně přidat chlorid vápenatý, aby se snížil objem takzvaného sýrového prachu.

Syřidlo uchovávejte kvůli trvanlivosti v ledničce při teplotě 4-8°C. Vliv na minimální trvanlivost syřidel má totiž i teplota skladování a manipulace. Krátkodobé zahřátí syřidla během výroby sýrů nebo během transportu má jen nepatrný vliv na jeho minimální trvanlivost. Ovšem krátkodobé zahřátí syřidla nad 60°C nebo ochlazení pod bod mrazu může syřidlo zcela znehodnotit.

syřidlo na sýr
syřidlo na sýry
syřidlo na výrobu sýrů
syřidlo do mléka pro výrobu sýra
syřidlový preparát

Použití na mléčný výrobekČerstvý sýr, Hermelín, Camembert, Kozí sýry, Ovčí sýry, Pařený sýr, Polotvrdý sýr, Sýry z kravského mléka, Tažený sýr, Tvaroh, Tvrdý sýr
Síla syřidla1 : 16 000
Trvanlivost18 měsíců
Typ syřidlamikrobiální syřidlo