SIGMA 41 plíseň Penicillium Nalgiovensis pro Nalžovský sýr a sýry Tomme na 500 l mléka

KAPPA 3 DL1 směs termofilních a propionových kultur pro lisované sýry na 100 l mléka - pro lisované dohřívané sýry s oky s typickou oříškovou příchutí. Kultura se používá pro typické švýcarské sýry s oříškovou příchutí například typu Bargkas - malý Gruyére, Emmentál a
SIGMA 41 plíseň Penicillium Nalgiovensis pro Nalžovský sýr a sýry Tomme na 500 l mléka
Výprodej
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:na dotazOsobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plznipondělí 22.4
Kódsigma41VýrobceEts CoquardZáruka24 měsíců

Upozornění: tento produkt byl vyřazen z nabídky.

SIGMA 41 plíseň Penicillium Nalgiovensis pro Nalžovský sýr a sýry Tomme na 500 l mléka - původní česká plísňová kultura z oblasti Nalžovských hor nedaleko Sušice. Vyznačuje se bílou až narůžovělou plísní, kterou lze na sýrech roztírat. Výroba Nalžovského sýra zanikla roku 1932 a v posledních letech se stává opět velmi vyhledávanou plísní pro výrobu sýrů, které jsou konzistencí podobné camembertu, ale charakteristické a senzorické vlastnosti jsou velmi specifické.

Plíseň Penicillium Nalgiovensis velmi dobře drží na povrchu sýru a je používaná pro výrobu mírně lisovaných sýrů typu Tomme (Tomme je označení pro sýry vyráběné ve Francouzských Alpách a ve Švýcarsku). Plíseň je napovrchu nejdříve bílá a později přechází do růžové až červené barvy. Zpomaluje rozvoj nežádoucí černé plísně Mucor, proto je vhodná i jako ochrana proti dalším nežádoucím plísním na polotvrdé sýry.

Penicillium Nalgiovensis svými enzymatickými pochody velmi dobře rozkládá bílkoviny a tuk. Vytváří tak příjemnou chuť a aroma.

Plíseň je citlivá na sůl. Pro správný rozvoj a růst by obsah soli neměl překračovat 2 %. V případě 3 % soli v těstě může být povrch sýrů lehce porostlý plísní s tvorbou bělavého mazu, který potlačuje růst plísně a zrání sýra.

Dávkování: pro přímé zaočkování na 500 litrů mléka
Polovinu dávky přidejte přímo do mléka před přidáním syřidla. Druhou polovinu zřeďte ve sterilní vodě a roste sýry před a po tvarování a při každém otočení.
Pokud používáte jako ochrannou plíseň, můžete použít 1/5 běžné dávky přímo do mléka nebo rosit sýry či prostředí, ve kterém zrají.

Práce s kulturami sušenými mrazem:

Kultury se dávkují přímo do mléka. Velmi dobře se v něm rozpouštějí. Potřebnou dávku nasypte na povrch mléka, nechte asi 1 min nasáknout a potom dobře (nikoliv zprudka) vmíchejte do celého objemu. Dávkování je uvedeno na každém balení pro celý obsah. Pro menší množství momentálně zpracovávaného méka, odeberte poměrnou část. Pro domácí použití a drobnou výrobu není nutné kultury dávkovat s laboratorní přesností nebo množství nějak odvažovat. Celkovou váhu obsahu výrobce na balení neuvádí. Dávkování kultur je otázkou zkušeností. Časem budete umět odhadnout, jaké množství je vhodné právě pro Vaše konkrtétní receptury a momentální kondici mléka a kultury. Dávkujte raději méně, kultury jsou opravdu účinné. Z praxe se ukazuje, že někdy je možné jít až na poloviční dávku než doporučuje výrobce. Když kulturu poddávkujete, dobu kysání můžete prodloužit nebo zvýšit zaočkovací teplotu. Plísně přirosit. Prodloužit zrání a pod. Pokud ale předávkujete, sýřenina překysá nebo prozrávání probíhá příliš rychle a tento proces je obvykle nevratný. Použití a výběr kultur vyplývá z jednotlivých receptur na výrobu sýrů a dalších mléčných výrobků, z vlastnosti kultur a obecných zásad výroby. Můžete je vzájemně kombinovat, samozřejmě s ohledem na jejich vlastnosti, aby tento postup byl smysluplný.  <br>Uchování, trvanlivost a datum plnění je uvedeno na obalu. Vystavení vyšší teplotě po krátkou dobu (např. během manipulace a transportu) má minimální vliv na ztrátu aktivity.

VýrobceEts Coquard
SIGMA 41 plíseň Penicillium Nalgiovensis pro Nalžovský sýr a sýry Tomme na 500 l mlékaSIGMA 41 plíseň Penicillium Nalgiovensis pro Nalžovský sýr a sýry Tomme na 500 l mléka
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 
Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení