Camembertská kultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUM na 500 l mléka

Camembertská kultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUM na 500 l mléka - prášková sýrařská kultura pro vypěstování bílé plísně u sýrů typu camembert, hermelín. Rozpusťte plísňovou kulturu ve slané vodě, vytvarujte bochníky sýra a pokropte plísňovou kulturou.
Kultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUM
277 Kč 229 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
pozítříPřepravní společností:ihnedOsobně v Hrdějovicích:
Osobně v Plzniihned
Kódsigma75VýrobceEts Coquard

Camembertská kultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUM na 500 l mléka - prášková sýrařská kultura pro vypěstování bílé plísně u sýrů typu camembert, hermelín. Rozpusťte plísňovou kulturu ve slané vodě, vytvarujte bochníky sýra a pokropte plísňovou kulturou. Kultura sušená mrazem, sáček na 500 l mléka.

Tato Sigma má vysokou prozrávací aktivitu.

Používá se pro sýry typu Brie, Camembert a řadu dalších francouzských kozích sýrů, vhodné používat spolu s Geotrichum Candidum, ta chrání sýrovou kůrku před sklouznutím z dokončeného sýru. Jako startovací kulturu se doporučuje použít IOTA Ca, která obsahuje směs kultur zajišťujících typickou chuť sýrů typu Camembert.

Použití - zaočkujte přímo do mléka před přidáním syřidla nebo rozprašujte na povrch sýra před formováním a poté před a po každém otočení. Při rosení zřeďte ve sterilní nesolené vodě nebo s maximem soli 9g/1l vody.

Práce s kulturami sušenými mrazem:

Kultury se dávkují přímo do mléka. Velmi dobře se v něm rozpouštějí. Potřebnou dávku nasypte na povrch mléka, nechte asi 1 min nasáknout a potom dobře (nikoliv zprudka) vmíchejte do celého objemu. Dávkování je uvedeno na každém balení pro celý obsah. Pro menší množství momentálně zpracovávaného méka, odeberte poměrnou část. Pro domácí použití a drobnou výrobu není nutné kultury dávkovat s laboratorní přesností nebo množství nějak odvažovat.

Celkovou váhu obsahu výrobce na balení neuvádí. Dávkování kultur je otázkou zkušeností. Časem budete umět odhadnout, jaké množství je vhodné právě pro Vaše konkrtétní receptury a momentální kondici mléka a kultury. Dávkujte raději méně, kultury jsou opravdu účinné. Z praxe se ukazuje, že někdy je možné jít až na poloviční dávku než doporučuje výrobce. Když kulturu poddávkujete, dobu kysání můžete prodloužit nebo zvýšit zaočkovací teplotu. Plísně přirosit. Prodloužit zrání a pod. Pokud ale předávkujete, sýřenina překysá nebo prozrávání probíhá příliš rychle a tento proces je obvykle nevratný.

Použití a výběr kultur vyplývá z jednotlivých receptur na výrobu sýrů a dalších mléčných výrobků, z vlastnosti kultur a obecných zásad výroby. Můžete je vzájemně kombinovat, samozřejmě s ohledem na jejich vlastnosti, aby tento postup byl smysluplný. 

Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C, kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.

VýrobceEts Coquard
Kultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUMKultura Sigma 75 pro sýry s bílou plísní Penicillium CANDIDUM
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
PopisObrázkyDiskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Nadpis:Text příspěvku:Zeptat se
Vaše jméno:Váš e-mail:(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvku:Přidat reakci

Výdejní místa eshopu Zemědělské potřeby M+S

Obchodní podmínky dTest

 

Veletrh AnimalTech Brno 7.–11. 4. 2024

Na vašem soukromí nám záleží

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.

Zásady cookies

Povolit všePodrobné nastavení